profiel


Kees Kalisvaart Ontwerp

Voor al uw bouwkundige dromen: van dakkapel tot serre tot ingrijpende verbouwingen en nieuwbouw.


Kees Kalisvaart rondde de HTS Bouwkunde af in 1987. Tijdens zijn werkstages maakte hij als assistent-uitvoerder kennis met het uitvoerende bouwwerk op verschillende projecten zoals grootscheepse verbouwingen in de Utrechtse Twijnstraat en het prestigieuze bouwproject Canon Amstelveen.

Kennis was niet het enige gewin: Kalisvaart ontwikkelde een grote affiniteit met het uitvoerende werk en richt zich sindsdien sterk op het optimaliseren van de communicatie tussen opdrachtgevers, ontwerpers , aannemers en uitvoerenden.

Tijdens zijn vervolgopleiding aan de Academie voor Bouwkunst Amsterdam was hij werkzaam bij gerenommeerde architectenbureaus als Theo Bosch (1989-1995) en Sjoerd Soeters (1995-1997) en verdiepte hij zijn conceptuele denken en zijn slinkse ontwerpkwaliteiten. Daarna koos hij voor zelfstandigheid (1997 – HEDEN) om zijn expertise te kunnen inzetten waar en wanneer nodig is. Mede door zijn affiniteit met het bouwproces zijn het de kleinschalige bouwprojecten waar hij het meest van houdt. Particuliere opdrachten die hij vanaf het allereerste ideetje begeleidt, coacht, tekent, ontwerpt en aanstuurt tot de, vaak zo voordelig mogelijke, realisatie. Ondertussen heeft hij ook de bouwaanvragen ingediend en gezorgd voor bouw- en constructietekeningen. Projecten waar hij met name trots op is zijn de grootscheepse verbouwing van bestaande, soms monumentale, panden als het woonhuis van familie Biert in  Heilig-Land Stichting en van drs. Hans Moors te Dieden. Maar Kalisvaart verzorgt met evenveel toewijding uw dakkapel, serre of tuinhuis.